Petra Stassen

Over de zevende stam

De naam van mijn bedrijf komt uit de Bijbel. De zevende stam was een van de 12 stammen van Israël, namelijk de stam van Dan. Dan was de stam van de oudsten, raadgevers, schrijvers. Zij woonden vaak aan de rand van de stad, of net buiten de poort. Dichtbij genoeg om behulpzaam te zijn, en op enige afstand zodat ze geen onderdeel uitmaakten van de kwesties die zich tussen mensen voordeden.

Ik vind het leuk om op die manier mensen te helpen met mijn kennis. Betrokken en toegankelijk, neutraal en objectief. Tijdens mijn studie was ik al geïnteresseerd in rechtspersonenrecht en de vraag hoe mensen samen de doelstellingen van organisaties proberen te bereiken.


Met mijn bedrijf ben ik medio 2010 begonnen, na een dienstverband van 25 jaar als juridisch adviseur in de RK Kerk. Met veel plezier heb ik diverse klanten geholpen. Het samenspel is dat zij open staan voor advies en verandering en ook zelf de nodige inspanningen willen verrichten. Samen boeken we mooie resultaten.


Wat kan ik voor u betekenen?

Mijn werkgebied is het snijvlak van civiel- en kerkelijk recht. Ik probeer beide rechtsgebieden met elkaar te verzoenen en dat doe ik de laatste jaren vooral op bestuurlijk niveau.

Verandertrajecten, herbestemming van kerkgebouwen en samenwerking van kerkelijke rechtspersonen hebben mijn bijzondere interesse.

Daarnaast help ik besturen en directies van kerkelijke en maatschappelijke organisaties bij het formuleren van een behulpzame structuur. Waar nodig ondersteun ik graag bij de uitvoering.

Ook heb ik ruime ervaring in het geven van lezingen en workshops en verzorg ik deze op verzoek graag.


Waarom de zevende stam?

  • Jarenlange ervaring en nieuwsgierigheid maken dat ik goed kan luisteren en doorvragen voordat ik mij een beeld vorm van een situatie.
  • Ik snap snel waar mensen mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen en waar ze behoefte aan hebben.
  • Met mijn kennis en ervaring kan ik situaties helder analyseren en strategisch denken.
  • Bovendien ben ik creatief, hartelijk en direct in communicatie. Ik benoem zaken eerlijk, zie opties waar u zelf nog niet opgekomen bent en schep zo nieuwe ruimte voor oplossingen.

Publicaties

Ook als schrijver wil ik graag mijn kennis delen en mensen ondersteunen. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, bel 06 50 22 83 80